Olivenolie bliver ikke, som vin, bedre med tiden. Faktisk begynder nedbrydningen af oliven fra det øjeblik olien presses ud af olivenfrugten. Ilt, varme og lys er med til at nedbryde olien. Og mange olier er faktisk allerede ødelagt, når de finder vej til hylderne i supermarkedet. 

For at undgå at en delikat og smagfuld  olivenolie bliver harsk, kedelig og gammel, anbefaler vi at du bruger den hurtigst muligt, og at den nydes indenfor en relativ kort periode. Jo kortere tid den står på et køkkenbord jo bedre. 

Ellers er den måde olien opbevares på afgørende for smag og friskhed. Opbevar altid din olivenolie under tætsluttende låg, væk fra varme og sollys. En olivenolie der udsættes for store svingninger i temperatur bliver harsk i løbet af en måned og derfor kan det anbefales at olien stilles i et køkkenskab, hvor temperaturen er stabil, fremfor ved siden af komfuret.  Den ideelle opbevaringstemperatur er omkring 13-15 grader.

Lad være med at dekantere olien over i andre beholdere, idet olien bliver udsat for unødig iltning, og det er er den allerhurtigste måde at gøre olivenolie harsk på.  

 

 

Læs mere om olivenolie