Fava Bønne Crostini

8 personer

  • 2 dl pillede fava bønner eller pillede frosne edamame bønner
  • 1/2 dl olivenolie, deles i to
  • 3 dl rucula, hakket, deles i to
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk reven Parmigiano Reggiano
  • 1/2 tsk reven citronskal
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 baguette
  • 16 små mynteblade

Forvarm ovnen til 200 grader.

Kog bønnerne i kogt vand, uden låg, indtil de er møre, ca 3-4 minutter. Hæld vandet fra og hæld bønnerne ned i en skål med iskoldt vand. Fjern forsigtigt skindet fra Fava bønnerne (hvis man anvender edamame bønner, skal skindet ikke fjernes).

Blend bønnerne i en foodprocessor indtil at bønnerne er hakket groft. Hæld derefter halvdelen af bønnerne over i en skål. Tilføj 1/2 dl oliven olie, 1/3 af ruculaen, Parmigiano Reggiano, reven citronskal, citronsaft og ½ tsk salt til foodprocessoren og blend til at det er blevet til puré. Hæld puréen ned sammen med det resterende rucola.

Skær baguetten i ca. 1 cm tykke skiver. Pensl skiverne med lidt olie og bag i ovnen i ca. 8-10 min til de er gyldne.

Spred lidt Fava bønnepuré ud på hvert stykke brød og pynt med mynteblade.