Risotto al Limone

4 personer

60g smør
1 spsk oliven olie
2 skalotteløg, finthakket
1 selleri stav, finthakket
300g Arborio ris (risotto ris)
1l grøntsags- eller kyllingefond
1 økologisk citron
5-6 frisk salvie blade, finthakket
1 lille kvist rosmarin, finthakket
1 æggeblomme
4 spsk friskrevet Parmigiano Reggiano
4 spsk piskefløde
Havsalt og friskkværnet peber

Hæld olie i en grydeVarm halvdelen af smørret, olien, skalotteløgene og sellerien op i en tykbundet gryde og lad simre ved lav varme i ca. 7 minutter. Tilføj risene og rør indtil at risene er dækket af fedtstoffet og er delvist gennemsigtige.

I mellemtiden varm fonden op til at den småsimrer.

Hæld ca.150ml af fonden i risene og rør konstant indtil at væden er absorberet. Derefter hældes fond gradvist i risene samtidig med at der røres. Fortsæt med  dette i ca. 10 minutter, hvorefter de finthakkede krydderurter og skallen fra en halv citron(finthakket) tilsættes. Resten af fonden tilføres gradvist indtil risene er færdige (ca 20 minutter).

Rør æggeblommen, saften af en halv citron, Parmigiano-Reggino, fløden og friskkværnet peber sammen i en skål. Hæld blandingen sammen med det resterende smør i risottoen. Læg låg på gryden og lad hvile i ca. 2 min. Rør derefter kraftigt i risottoen og sérver straks med revet Parmigiano Reggiano på toppen.